Achtergrond

 

Opleidingsverleden
Ik studeerde HTS Elektrotechniek aan de Hogeschool Eindhoven. Daarna behaalde ik mijn Master of Science-graad in Industrial Management aan de University of Hertfordshire (Verenigd Koninkrijk). Daarna heb ik in 1998 mijn doctoraal bedrijfskunde -afstudeerrichting Organisatie en Strategie- behaald aan de Open Universiteit in Heerlen. In 1999 rondde ik met succes mijn Masters-graad af aan de postdoctorale opleiding Management of Learning and Development aan het TIAS (Universiteit van Tilburg). Daarna volgde ik in 2001 de post-doctorale opleiding Inkoop NEVIE 3 (ISFAH) aan de NEVI-Inkoopacademie. In 2002 slaagde ik voor de trainings- en counselingopleiding ‘Working on the Boundary’, een seniortraject dat verzorgd werd door IAS International in samenwerking met het Grubb institute (VK) en de Bergische Universität Wuppertal (D). In 2003 rondde ik mijn promotietraject af aan de Universiteit van Utrecht onder begeleiding van prof. dr. P. Robertjan Simons. Naast deze opleidingstrajecten heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van projectmanagement en veranderkunde. Alhoewel ik vele opleidingstrajecten met succes heb afgerond verwerf ik echte kennis wanneer ik de opgedane kennis kan verbinden aan mijn werkzaamheden.

Zelfstandige Management- en advieservaring
Vanaf 1993 volgde een negenjarige loopbaan bij KPN en Volker Wessels Netwerk Bouw, waar ik diverse zware managementfuncties bekleedde en verantwoordelijk was voor het doorvoeren van diverse reorganisaties en verandertrajecten. Mijn laatste functie was manager Inkoop en Logistiek binnen KPN Netwerk Bouw waar ik verantwoordelijk was voor het opzetten van de inkoop- en distributiefunctie binnen genoemd bedrijfsonderdeel. In 2001 verliet ik KPN om als zelfstandige het vak van adviseur en manager uit te oefenen. In de eerste instantie deed ik dit samen met Martha van Biene onder de vlag van Biene & Blomme, vanaf 2003 ben ik tot op heden werkzaam als interimmanager en zelfstandig adviseur. Daarnaast treed ik ook op als executive coach en schaduwmanager.
Een overzicht van reeds eerder verrichte opdrachten en referenties is opvraagbaar. Klik hier om contact op te nemen.

Docentervaring
Vanaf 1998 tot en met 2001 heb ik gewerkt als gastdocent bij KPN Management Opleidingen. Vanaf 2001 tot op heden ben ik werkzaam binnen Nyenrode Business Universiteit. Op dit moment vervul ik de positie van Gewoon Hoogleraar Organization Behavior. In deze hoedanigheid ontwikkel en geef ik modules op gebied van organisatietheorie, organisatiegedrag, organisatiesociologie, leiderschap en veranderkunde. Naast mijn werkzaamheden op Nyenrode Business Universiteit ben ik ook werkzaam bij diverse andere universiteiten en instituten als (gast)docent. Een overzicht van reeds eerder verrichte opdrachten en referenties is opvraagbaar.

Programmamanager
Daarnaast zet ik vanaf 2001 vanuit Blomme Consult opleidings- en ontwikkelprogramma’s op en ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit en uitvoering hiervan. Een groot deel van deze programma’s verricht ik in samenwerking met anderen. Hiervoor heb ik een groot informeel netwerk van academici, opleiders, trainers en coaches. Een overzicht van reeds eerder verrichte opdrachten en referenties is opvraagbaar.

Onderzoek- en schrijfervaring
Op Nyenrode Business Universiteit verricht ik sinds 2005 wetenschappelijk en toegepast onderzoek naar aspecten van organisatiegedrag, organisatiecomplexiteit en veranderingsmanagement. Deze onderzoeken vinden plaats in samenwerking met zowel Nederlandse als buitenlandse onderzoekers. Hier zijn een aantal publicaties uit te voorschijn gekomen, zowel in artikel als in boek(hoofdstuk) vorm. Een overzicht van mijn publicaties is gegeven op deze site. Indien u geïnteresseerd bent in een publicatie kunt u met mij contact opnemen.

Nyenrode Business Universiteit, Open Universiteit en visiting professor
Op Nyenrode Business Universiteit ben ik in deeltijd werkzaam als Hoogleraar Organization Behavior. Naast mijn werkzaamheden als docent en onderzoeker heb ik de afgelopen jaren binnen Nyenrode diverse managementtaken. Op dit moment ben ik werkzaam als Head of Faculty. Daarnaast werk ik als Hoogleraar Management en Organisatie aan de Open Universiteit en als visiting professor aan Leiden Universiteit. Verder ben ik visiting professor aan de Hotelschool Den Haag waar  ik tussen 2004 en 2013 deeltijd werkzaam geweest ben als Lector HRM enverantwoordelijk was voor alle onderzoeksactiviteiten op het gebied van Human Resource Management en Organization Behaviour.